Scheiding op maat

Als de liefde in een relatie over is en de relatie niet meer te redden, is scheiden vaak de enig overgebleven optie. Dit gaat meestal met de nodige emoties gepaard, tussen de partners en soms ook vanuit hun omgeving. Het gevaar bestaat dat die emoties met één van beiden of met u allebei aan de haal gaan. Dan is een goed gesprek niet meer mogelijk, laat staan het regelen van alle zaken die bij een echtscheiding komen kijken.

Mediation maakt de weg vrij voor een soepeler scheidingsproces. Samen met advocaten begeleid wij als overlegscheiding team jullie bij vraagstukken als hoe je uit elkaar gaat, wat daarbij komt kijken en het zoeken naar voor beiden acceptabele oplossingen. Als coach ondersteun ik jullie bij de emotionele kanten van het scheidingsproces en bij het opstellen van het ouderschapsplan. Met jullie ga ik zoeken naar regelingen waarbij de kinderen zo goed mogelijk kunnen gedijen. De mediation is erop gericht om jullie vragen, problemen en specifieke situatie goed aan de orde te laten komen. Maatwerk staat voorop.

Tijdens de mediation kunnen verschillende oplossingen de revue passeren. Met advies van de advocaten kijken jullie wat de beste oplossing is in jullie situatie.